Kook mee!

We nodigen iedereen die met ons Bevrijdingsdag wil vieren van harte uit om de Vrijheidsmaaltijdsoep thuis samen met ons te koken en op te eten. Je kunt de soep van tevoren maken, of je doet mee tijdens de live talkshow op 5 mei vanaf 16:30. Zorg dan wel dat je alle boodschappen al in huis hebt.

Kook mee!

We nodigen iedereen die met ons Bevrijdingsdag wil vieren van harte uit om de Vrijheidsmaaltijdsoep thuis samen met ons te koken en op te eten. Je kunt de soep van tevoren maken, of je doet mee tijdens de live talkshow op 5 mei vanaf 16:30. Zorg dan wel dat je alle boodschappen al in huis hebt.

blik_soep

Recept Vrijheidsmaaltijdsoep

Recept Vrijheidsmaaltijdsoep

Ingredienten

Voor 4-6 personen soep (2L)

1 Kg flespompoen geschild en in blokjes
1 Grote wortel in fijne stukjes
200 Ml kokosmelk 
1 L groentebouillon 
2 Rode uien fijn gesnipperd
70 Gr tomatenpuree
2 Tenen knoflook fijngesneden 
1 Eetlepel komijnpoeder 
1 Eetlepel gemberpoeder
1/2 Theelepel cayennepoeder 
1 Theelepel kurkumapoeder 
2 Theelepel citroengraspoeder 
Flinke scheut olijfolie

Ingredienten

Voor 4-6 personen soep (2L)

  • 1 Kg flespompoen geschild en in blokjes
  • 1 Grote wortel in fijne stukjes
  • 200 Ml kokosmelk 
  • 1 L groentebouillon 
  • 2 Rode uien fijn gesnipperd
  • 70 Gr tomatenpuree
  • 2 Tenen knoflook fijngesneden 
  • 1 Eetlepel komijnpoeder 
  • 1 Eetlepel gemberpoeder
  • 1/2 Theelepel cayennepoeder 
  • 1 Theelepel kurkumapoeder 
  • 2 Theelepel citroengraspoeder 
  • Flinke scheut olijfolie

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin op middelhoog vuur de ui, en knoflook. Wanneer de ui glazig begint te worden voeg dan de tomatenpuree toe en bak al roerend een paar minuten mee. Nu is het tijd om de fijngesneden pompoen, wortel en kruidenpoeders in de pan te doen. Bak het geheel 5 minuten op laag vuur zodat alle smaken goed worden opgenomen door de groente. Blijf goed doorroeren.

Voeg 1 liter groentebouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten koken tot de pompoen en wortel helemaal zacht zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een glad geheel met een staafmixer. Voeg daarna de kokosmelk toe, flinke snuf peper en maak eventueel nog meer op smaak met een beetje zout. Eet smakelijk!

Deel jouw resultaat met #vrijheidsmaaltijdsoep!

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin op middelhoog vuur de ui, en knoflook. Wanneer de ui glazig begint te worden voeg dan de tomatenpuree toe en bak al roerend een paar minuten mee. Nu is het tijd om de fijngesneden pompoen, wortel en kruidenpoeders in de pan te doen. Bak het geheel 5 minuten op laag vuur zodat alle smaken goed worden opgenomen door de groente. Blijf goed doorroeren.

Voeg 1 liter groentebouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten koken tot de pompoen en wortel helemaal zacht zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een glad geheel met een staafmixer. Voeg daarna de kokosmelk toe, flinke snuf peper en maak eventueel nog meer op smaak met een beetje zout. Eet smakelijk!

Deel jouw resultaat met #vrijheidsmaaltijdsoep!

De Vrijheidsmaaltijdsoep is een initiatief van:

logo 45mei amsterdam-01 wit
Logo Food Cabinet
rijks-wit
Het-parool-logo
pakhuis de zwijger

Met speciale dank aan:

hollandcasino
eden
logo-kroonenberg
de_jong_groep
logo-rijksmuseum
Henri_logo_outlines_wit
Flyerman1